Hoge Vuurseweg 11
3749 AB Lage Vuursche
Tel: 035-64 68 212
Email: info@theehuislagevuursche.nl
Openingstijden 


zie nieuws voor eventuele aangepaste openingstijden


Ma- vrij 11.00 - 17.00

Za 10.00 - 17.00

Zo 10.00 - 19.00

  (keuken sluit een half uur voor sluitingstijd)

 

Wist u dat wij...

-  op zondag een heerlijke kaasfondue serveren.

-  naast onze reguliere high tea nu ook een tea for two hebben.

-  u ook de mogelijkheid bieden om thuis van onze heerlijke appeltaart te genieten.

zie nieuws voor meer info

 

Reserveren op telefoon nummer 035 646 8212


Helaas nemen we voor zon- en feestdagen geen reserveringen aan

 

Ook honden zijn welkom bij het theehuis. Graag wel aangelijnd, zowel binnen als buiten op het terras.

 

 

Een stukje geschiedenis

Ons mooie Theehuis in het bos.

 

Gelegen tussen Hilversum, Baarn en het pittoreske en befaamde dorp de Lage Vuursche, vindt u de prachtige uitgestrekte bossen van Landgoed Pijnenburg. Verscholen tussen al dit natuurgeweld, ligt Theehuis ’t Hooge Erf, dat zo op het eerste gezicht doet denken aan een ouderwetse schaapskooi. ’t Hooge Erf doet vanwege zijn authentieke uitstraling vermoeden dat het hier al een geschiedenis aan verhalen kan vertellen. Het omgekeerde is echter het geval. ’t Hooge Erf is in 2005 gestart met haar bedrijvigheid. Naast het feit dat ’t Hooge Erf  graag de wandelaar, de fietser of de ruiter de gelegenheid biedt om weer even op adem te komen temidden van een rustige omgeving, onder het genot van een hoogwaardige maaltijd en het nodige drankje, is de oprichting van het theehuis ook ingegeven om de oude dorpskern van de Lage Vuursche te ontlasten alsmede om het destijds wat vervallen parkeerterrein weer een nuttige functie te geven. Inmiddels trekt het ’t Hooge Erf zelf ook de nodige mensen aan en is de opgeknapte en ruime parkeerplaats veelal goedgevuld. Ook de gemeente Baarn heeft hier zeker haar bijdrage aan geleverd, middels het verbeteren van de infrastructuur, het aanleggen van een ruime fietsenstalling en een herinrichting van de parkeerplaats, waar nu ook voorzien wordt in parkeerplaatsen, speciaal bestemd voor auto’s met paardentrailers.


 


Menukaart


’t Hooge Erf biedt gedurende alle dagen en jaargetijden voor ieder wat wils. Gedurende de wat koudere en nattere dagen kunt u na een herfstwandeling bij het theehuis neerstrijken bij een knisperende houtkachel voor een warme maaltijd en bijvoorbeeld een kop dampende chocolademelk, terwijl u in de zomermaanden kunt plaatsnemen aan een van de vele picknicktafels om uw dorst te lessen na een lange fietstocht. Uiteraard kunt u bij ons elke dag genieten van onze vers gebakken en beruchte appeltaart of een van de vele rijk belegde boerenbroodsandwiches. Daarnaast serveren wij een ruim borrelassortiment en ook voor een voedzame warme maaltijd bent u bij ons aan het juiste adres.


 


Self service


’t Hooge Erf hanteert een self service concept. U kunt uw bestellingen aan de bar plaatsen, waarbij u uw drankje en taartje direct mee kunt nemen en het door u aan de bar bestelde eten vervolgens bij u aan tafel wordt gebracht. Voordeel van deze methode is dat u de snelheid van uw eigen bestelling kunt bespoedigen en dat u kunt neerstrijken waar u wilt en indien gewenst van tafel kunt wisselen.


 


 Paardenparadijs


Ook voor de paardenliefhebber is het theehuis een verademing. Naast het feit dat paardentrailers zonder enig probleem op ons parkeerterrein geplaatst kunnen worden, is het theehuis ook zeer goed bereikbaar via diverse paardenroutes. Eenmaal te paard aangekomen kan uw paard worden vastgezet aan de hiervoor bestemde balken. ’t Hooge Erf beschikt over verschillende maten halsters en halstertouwen. (dit is uiteraard op eigen risico)Vanwege het feit dat er in elk jaargetijde onder het afdak van het Theehuis kan worden plaatsgenomen, kunnen de paarden, voor wie dat wil, goed gadegeslagen worden. Ook heeft het Theehuis een unieke “paardenbar” waarbij u vanaf uw paard uw hapje en drankje kunt nuttigen. Een echte toepassing van “ready to go!” Wij verzoeken u uw paarden niet mee het terras op te nemen, dit kan storend voor onze andere gasten zijn.


 


Informatiezuil


Bij de ingang van het theehuis staat een gratis informatiezuil waar u uw wandel- en fietswensen kunt invoeren, waarna de geselecteerde route geprint wordt en gemakkelijk meegnomen kan worden voor onderweg. Zo kunt u vanuit ’t Hooge Erf verschillende wandelingen maken naar Kasteel Drakenstein of kunt u dwalen door de indrukwekkende varens van landgoed Pijnenburg.


 


 Hoe komt u bij het theehuis???


 Vanaf de A27 neemt u afslag Hilversum. Blijft u op de rechter baan. Bij de 3e verkeerslichten rechtsaf de N415 op richting Baarn. Deze drie verkeerslichten zijn binnen een halve kilometer van elkaar, de 2e verkeerslichten zijn niet altijd in gebruik. Op de N415 rijdt u onder de A27 door, richting Baarn, gedurende iets minder dan 3 km. Bij de eerste verkeerslichten rechtsaf richting Lage Vuursche, de Hoge Vuurseweg. Na iets minder dan 150 m slaat u rechtsaf het parkeerterrein op.

Vanaf de A28
Zwolle - Utrecht, neemt u bij Hoevelaken de A1 richting Amsterdam en vervolgens de afslag Baarn- Noord/ Soest. Vanaf de A1, Amsterdam- Enschede kunt u direct de afslag Baarn-Noord/ Soest nemen. U vervolgt de weg richting Baarn, bij de rotonde gaat u rechtdoor. Bij de eerste verkeerslichten rechtsaf richting Hilversum en Lage Vuursche. U vervolgt de weg tot bij de verkeerslichten tegenover de afslag kasteel "Hooge Vuursche". Hier linksaf richting Lage Vuursche (Hoge Vuurseweg). Na iets minder dan 150 m, slaat u rechtsaf het parkeerterrein op.


 


Coördinaten voor de tom-tom:


NB; 52:12:11


OL; 5:14:14


 


N52.20173


E5.23232


 


Het theehuis is ook met de bus goed bereikbaar;


  Lijn 70, deze stopt op de kruising hilversumsestraatweg / hoge vuursche weg
Lijn 59, deze stopt op de hoge vuursche weg zelf in de buurt van het theehuis.